Pompoen taart met stroopglazuur van appel-kaneel en rozijnen
Heerlijke smaken komen samen!
Wat een verrassing is dit recept. Een heerlijke smaakbeleving met pompoen, boter & stroop en de pecannoten. De Rinse appelstroop glazuur is perfect in balans met de heerlijke zachte smaak van de pompoen. Als je eens écht wilt scoren in het najaar? Maak dan deze heerlijk pompoentaart. Probeer niet te veel taartstukjes in eens te eten want hij vult enorm.
Ingrediënten
Categorie: taart
Bereidingstijd: 1 uur + baktijd 50 min.
Voor 12-15 personen
1 kleine pompoen |
200 gr pecannoten |
450 gr zachte boter
|
350 gr suiker
|
2 el Rinse appelstroop
|
200 gr bloem
|
2 tl bakpoeder |
1 tl kaneel
|
1 snufje zout
|
4 biologische eieren (groot)
|
200 gr gemalen hazelnoten |
Voor de topping |
50 gr poedersuiker |
3 el roomboter |
5 el Rinse appelstroop |
Benodigdheden
Oven
Springvorm
Bakpapier